Kernvisie methode

Veel kinderen binnen ons onderwijs zijn niet gebaat bij de manier van leren die op scholen wordt aangereikt. Zij hebben een meer rechtsgeoriënteerde leerstijl. Het eindeloos herhalen van de stof om zo te automatiseren, werkt onvoldoende.

Deze kinderen kunnen bij rekenen, spellen, lezen of taal leerproblemen ontwikkelen en voelen zich daardoor steeds ongelukkiger. Ze worden vaak onzeker, faalangstig of krijgen er ook nog eens een concentratieprobleem bij. Verschillende gedachtestromen en associaties verstoren het opslaan van informatie in het lange termijngeheugen. Dit komt doordat deze kinderen vaak visueel en kinesthetisch (gevoelsmatig) zijn ingesteld. Ze lijken daardoor soms afwezig of afgeleid. De kracht van hun denksysteem is dat zij woorden, cijfers en gedachten uit hun hoofd kunnen verwijderen en er anderen voor in de plaats zetten. Zo blijkt dat een belemmering een talent kan zijn!

Contact

Neem gerust contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken:
06 – 46 57 54 61 of stuur een e-mail.

Een Kernvisietraject is gemiddeld acht keer

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis en bekijken we of de Kernvisie methode voor uw kind kan werken. We gaan al direct oefenen en uw kind krijgt werk mee naar huis om thuis te leren. Elke twee weken komen we bij elkaar en maken we sprongen vooruit. Als ouder blijft u er in elk geval de eerste keer bij, want thuis gaat u verder met het coachen. Thuis oefenen is een voorwaarde voor succes!

Beginners